donderdag 2 februari 2017

SUMMIT # 6

Koen Wittevrongel kreeg na een geslaagde Noordpoolexpeditie in 2009 de smaak van het grote avontuur te pakken. Steeds was er de drang en de goesting om weer op avontuur te gaan, weer op zoek te gaan naar de volgende uitdaging. 
Na de Greenland crossing expedition in 2011 werden de plannen nog ambitieuzer en kreeg het idee om de "SEVEN SUMMITS" te beklimmen stillaan vorm. 
In 2012 werd met de Mount Elbrus in de Russische Kaukasus de hoogste berg van Europa bedwongen, in 2013 volgenden het dak van Afrika, de Kilimanjaro en de Carstensz Piramide, de hoogste berg van OceaniĆ« en na het behalen van de Zuidpool in 2015, werd de Mount Vinson, het hoogste punt van Antarctica aan het lijstje toegevoegd. Vorig jaar beklom hij in juni de Mt Denali in Alaska, de hoogste berg van Noord-Amerika. 
Op 3 februari vliegt Koen naar Mendoza in ArgentiniĆ« om er de Aconcagua te gaan beklimmen. Deze 6962m hoge reus, gelegen is het Andesgebergte, is de hoogste berg van Zuid-Amerika. Koen beklimt de Aconcagua via de normaalroute die start in Los Penitentes. De beklimming gebeurt in de klassieke expeditiestijl. Als alles goed verloopt en de weersomstandigheden gunstig zijn zouden ze na 14 dagen de top van de Aconcagua bereiken.



4 opmerkingen: