donderdag 16 februari 2017

AND... ACTION



Het team is vandaag eindelijk aan de beklimming van de Aconcagua begonnen. Als het weer geen spelbreker is zouden ze maandag de top moeten bereiken. Dan wordt er mooi en relatief rustig weer voorspeld. 
Rond 11u30 laten ze Plaza de Mulas voor een aantal dagen achter zich. De route naar kamp 1 of Plaza Canada is reeds gekend. In 2u45 staan ze terug bij de tent die ze daar enkele dagen geleden hadden achtergelaten. Op dat moment was het weer nog zonnig maar er stond veel wind. Na de lunch werden de tenten geïnstalleerd, net op tijd, zo blijkt want het begint stevig te onweren, de wind wakkert nog aan en er valt veel sneeuw. Gelukkig zitten ze al onder zeil in hun tent. Met zijn allen samen buiten eten zit er voor vandaag niet in maar de hamburger smaakt ook wel lekker in de tent. Pas rond 19u wordt het weer wat rustiger. Na een nachtje net boven de 5000m trekken ze morgen verder naar Nido di Condores.


puinhelling net onder Plaza Canada - afgehaald op 16/02/2017 van http://wmjokra.web.cern.ch/wmjokra/photos/Mountains/photos/photo_82.html

Burgers...


                             Plaza Canada - afgehaald op 16/02/2017 
              van https://www.youtube.com/watch?v=yV7m0FnRPAM


Weersvoorspellingen +5000m

Weersvoorspellingen op de top van de Aconcagua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten