woensdag 8 februari 2017

CONFLUENCIA

Vandaag is de expeditie echt van start gegaan. De klimmers hadden hun bagage verdeeld in 2 pakken. Een eerste gaat rechtstreeks naar het basiskamp, Plaza de Mulas, met alle uitrusting nodig voor hoger op de berg. Een tweede zak is gevuld met enkel het noodzakelijke materiaal voor het camperen in Confluencia. Op deze hoogte wordt alle materiaal en bagage vervoerd door muilezels. Deze dieren verplaatsen zich heel snel en kunnen wel eens agressief zijn. 
Na een korte rit kwam het team aan 'the Horcones Valley Parc Entrance', de toegang tot het Aconcagua Provincial Parc, gelegen op 2850m hoogte. Na een check-in bij de park rangers, de guardaparques, waar de klimvergunning moest ondertekend worden, konden ze eindelijk op pad. 
Hier wacht hen een tocht van 10km met een hoogteverschil van 470m. De route loopt langs goed begaanbare muilezelpaden, door een droog en stoffig landschap, langs de rio Horcones. Het eerste deel van de route loopt langs de westflank van de vallei tot bij een opvallende hangbrug. In deze vallei werd een deel van de opnames gemaakt van de film: 'Seven years in Tibet' met Brad Pitt. De hangbrug werd geinstalleerd voor deze film. Van daar loopt het pad verder over de oostflank van de vallei.
Het weer was mooi en heel zonnig. Er staat veel wind en in dit dorre dal is het heel stoffig. In die omstandigheden moet je je mond en neus afdekken met een Buff. Dit heeft 2 voordelen: enerzijds zorg je ervoor zo weinig mogelijk stof in de longen te krijgen en  longenfecties te vermijden en anderzijds bevochtig je op die manier de lucht die je inademt.
Na een 3-tal uur stappen hebben ze het kamp Confluencia bereikt. Dit is het enige uitgeruste kamp op weg naar Plaza de Mulas en is gelegen aan de confluencia, de samenloop van twee rivieren, op een hoogte van 3320m. 


Afgehaald op 8/02/2017 van www.summitpost.org

de 'Brad Pitt-brug' - afgehaald op 8/02/2017 van mountainsoftravelphotos.com

afgehaald op 8/02/2017 van mountainsoftravelphotos.com

afgehaald op 8/02/2017 van mountainsoftravelphotos.com
afgehaald op 8/02/2017 van mountainsoftravelphotos.com

Confluencia - afgehaald op 8/02/2017 van mountainsoftravelphotos.com
Koen heeft een aantal foto's via de satelliettelefoonvebinding doorgestuurd. Deze zijn echter klein van formaat en van mindere kwaliteit. Ik geef ze toch graag mee.


tekenen van de klimvergunning
Confluencia
Aconcagua
De weersverwachtingen voor vandaag en morgen zijn alvast veelbelovend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten