zondag 19 februari 2017

CAMP COLERA

Zoals gepland is het team gisteren nog een dag in Nido di Condores gebleven, de laatste acclimatisatiedag. Zoals voorspeld was het een alles behalve rustige nacht, sneeuwstorm. Tegen de ochtend is het sneeuwen opgehouden maar er stond nog altijd een stevige wind. In dit seizoen is het bijna uitzonderlijk om Nido di Condores in de sneeuw te zien. Uiteindelijk kwam de zon er ergens in de voormiddag door en is het weer wat rustiger geworden. Tijdens de dag werd er wel wat gewandeld, en verder het gekende verhaal val, wat lezen, rusten en rondhangen in de tent. 
Vandaag was het een mooie dag met relatief weinig wind. Na het ontbijt is het team dan vertrokken voor de voor de klim, van nogmaals ongeveer 550m naar camp Colera, de laatste stop voor de uiteindelijke klim naar de top van de Aconcagua. Camp Colera is prachtig gelegen, net boven een steile rotspassage. De weg hier naartoe loopt zigzaggend omhoog over puinhellingen. De klim op zich was niet zo lastig, maar met de toch wel zware rugzakken was dit uiteindelijk toch een hele klus. Ze zetten hun tenten op net boven Camp Colera op 6090m, de hoogte is hier goed voelbaar. Onderweg, op  zo'n 5900m, zijn ze Camp Berlin gepasseerd. Dit kamp is heel wat kleiner en wordt tegenwoordig nog maar weinig gebruikt.
Morgen is het 'the big day', met nog ongeveer 1000 hoogtemeters en 5km voor de boeg. Het plan is om om 5u te starten. Normaal duurt de klim naar de top tussen de 8u en de 12u. De weerkaarten zijn goed, weinig wind, prachtig zonnig weer en niet al te koud...

Colera Camp - afgehaald op 19/02/2016 van www.summitpost.org

White Rocks - afgehaald op 19/02/2017 van www.summitpost.org


Zonsopgang op de White Rocks - afgehaald op 19/02/2017 van www.summitpost.org
Onderweg naar Camp Colera
foto Koen Wittevrongel




Weersvoorspellingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten